2011-11-16

Sesampanerad tofu med nudlar och wokade grönsaker

Panerad tofu är en personlig favorit och kan såklart göras på många olika sätt. Just den här improviserades fram igår och blev inte alls särskilt pjåkig. Tillsammans med äggfria nudlar och wokade grönsaker i kokosmjölk, en massa riven ingefära och lime blev det en fröjd för smaklökarna.



Sesampanerad tofu

Tofu
Soja (till marinad)
Sötsur sås
Vatten
Sesamfrön
Ev. olja till stekning

Skär stavar av tofun och marinera i soja. Blanda sötsur sås med en liten skvätt vatten, det ska inte bli rinnigt. Täck en liten tallrik med sesamfrön. Doppa tofun i såsen och rulla sedan stavarna i fröna så att de täcks på alla sidor. Tillaga sedan i stekpanna tillsammans med olja tills de blir gyllengula eller stoppa in dem i ugnen på ungefär 200° under tiden som du wokar grönsakerna. Nomz.

1 kommentar: