2011-11-14

Kryddstark korvgryta med rotsaker

Dessa fantastiska rotsaker. Så enkelt, så gott och samtidigt så ekonomiskt. Hur bra är inte det liksom? Den här grytan fungerar dessutom utmärkt att göra storkok av och frysa in för senare tillfällen, och äts med fördel nu när vinterkylan börjar krypa in på skinnet och man behöver något lite extra värmande.



Kryddstark korvgryta med rotsaker

Korv (gärna en kryddig sort)
Potatis
Morötter
Kålrot
Palsternacka
Zucchini
Rödlök
Färska champinjoner
Majs
Krossade tomater
Tomatpuré
Grönsaksbuljong
Sambal Oelek (eller liknande)
Kryddor (salt, oregano, chiliflakes, spiskummin, kanel)
Rött vin (kan uteslutas)
Olja

Strimla och fräs löken i en kastrull tillsammans med kryddor och lite olja tills den blivit mjuk. Ha i vinet, sisådär ett par matskedar räcker. Tärna rotsakerna under tiden som löken svettas och blanda sedan ner i kastrullen när den är färdig. Häll på lite vatten och smula ner en bit buljong. Låt puttra en stund och ha sedan i resten av ingredienserna. Småkoka under lock tills rotsakerna fått en bra konsistens, det vill säga mjuka men med lite tuggmotstånd. Sleva i dig och må gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar