2011-11-10

Gräddstuvad skogspytt

En lite lyxigare version av pyttipanna, skulle man nog kunna uttrycka det. Gräddigt, gottigt och grymt mättande. Så bra!



Gräddstuvad skogspytt

Ett par nävar tunna grytbitar (eller annat sojakött)
Valfri mängd rotsaker (t.ex. potatis, morot, kålrot, palsternacka)
1-1,5 dl lätt havregrädde
3-4 färska skogschampinjoner
0,5 gul lök
1 msk tartex med örtsmak
1 msk senap
0,5 tsk enbär
0,5 tsk timjan
Salt och peppar (gärna hela pepparkorn)
Olja att steka i

Skär rotsakerna i lagom stora bitar. Koka upp lättsaltat vatten och låt de sedan sjuda tills de börjar mjukna. Hur lång tid det tar beror på bitarnas storlek. Små bitar går snabbare, större bitar tar lite längre tid. Hacka löken och dela champinjonerna under tiden och fräs i en stekpanna. Släng sedan i rotsakerna i samma panna. Krydda och stek i några minuter tills de fått lite yta. När det börjar kännas färdigt är det dags att blanda i grädde, tartex och senap. Rör ihop och låt puttra så att det gosar ihop sig lite. Servera med kokta rödbetor, såklart!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar