2011-11-06

Söndagsbrunch - Snälla veganpannkakor

Detta recept på pannkakor är mitt bästa och kom till en tradig söndagsmorgon i september. Pannkakor till frukost känns ju liksom lite som den ultimata lyxen efter en äventyrlig helg. Jag skulle dock vilja påstå att de passar vid de allra flesta tillfällen och tidpunkter, och med ett par matskedar vetekli i smeten blir magen glad. Snällpannkakor, ni vet.



Veganska snällpannkakor

3 dl sojamjölk
0,5 dl fullkornsvetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
2 msk vetekli
2 msk sojamjöl
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
Ev. smaksättning (t.ex. kanel, vanilj, kardemumma)

Blanda de torra ingredienserna och vispa sedan ner mjölken till en jämn smet. För tunn? Ha i mer mjöl. För tjock? Mer mjölk. När detta är gjort kan man med fördel låta smeten vila i kylskåp i ungefär trettio minuter. Det gör nämligen att pannkakorna håller ihop bättre vid tillagning. Stek i lite olja eller mjölkfritt margarin, servera med favorittillbehöret och låt sedan väl smaka!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar