2012-01-12

Övernattad bananyoghurt - snabbfrukost när den är som bäst!

Hej kära vänner, jag lever och sådär. Har haft mycket att stå i och samtidigt ingenting, ett lite lustigt fenomen kanske. Frukost äter jag dock oavsett. Dag ut och dag in. Och när det kommer till att äta just frukost är jag tyvärr en oerhört konservativ människa. För egentligen finns det väl inte så mycket bättre än att äta en stor, god och varierad frukost? Och det finns ju dessutom så himla mycket fint att välja på (kanske det som är problemet?) om man bara är lite kreativ. Men men, med den här frukosten håller jag mig nöjd och glad ändå, så helt dumt är det förmodligen inte.


De flesta har säkert hört talats om Davosgröten, som man helt enkelt rör till genom att blanda en del gryn med två delar yoghurt och sedan låter stå i kylskåp över natten. Och tadaa, nästa morgon har man en ganska mastig sörja som i alla fall jag själv tycker är lite väl tung att få i sig som första mål. Inte min favorit med andra ord. Jag har dock anammat principen och bytt ut grynen mot banan plus torkade aprikoser (kan uteslutas, mest för att få lite att tugga på) och det blir såååå bra. Krämigt, mättande och alldeles lagom sött. Att det sen är det smidigaste någonsin när man ska upp och iväg tidigt på morgonen är såklart ett plus i kanten.



Övernattad bananyoghurt

Banan
Naturell yoghurt
Torkade aprikoser
Ev. smaksättning (t.ex. kardemumma & kanel eller vaniljpulver)

Skär bananen i ganska små bitar. Lägg i en skål och täck med yoghurt. Hacka ett par torkade aprikoser och rör om. Krydda eventuellt. Täck till sist skålen med plastfolie och låt stå i kylskåp över natten.

Tips! Bananen ska vara riktigt mogen, annars förlorar man sötman och krämigheten. Har även upplevt att det fungerar bäst med Alpro's sojayoghurt då den är något tjockare i konsistensen. Havreyoghurt var ingen hit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar