2011-11-01

Internationella vegandagen - hederlig husman

Idag är det veganska världsdagen och det firades med lite hederlig husman. Just såna här klassiska rätter förekommer sällan här hemma och det tycker jag är himla synd, för hur gott är det inte? Jag glömmer liksom bort det bland alla spännande grytor och röror. Bättring skall ske.


Potatisplättar, Veggos sojaburgare, champinjonsås, stekt lök, lingonsylt och kokta grönsaker.



Svampsås
(1-2 portioner)


En näve strimlade champinjoner
2 msk ljus soja
3 dl vatten
1 msk sojamjöl
En skvätt havregrädde
1/3 grönsaksbuljongtärning
Svart- och vitpeppar
Ev. potatismjöl

Fräs champinjonerna tillsammans med soja i en kastrull tills de svettats ut vätskan och krydda med peppar. Dra ner värmen på plattan. Blanda ut sojamjölet i vattnet och häll det sen över champinjonerna. Skvätt i havregrädden och smula ner buljongen. Låt puttra och smaka av. Vill man ha en lite tjockare sås går det bra att addera lite potatismjöl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar